Home

Midden 2015 startte De Logi & Hoorne de nieuwe tak Erfgo3D - ofwel Erfgoed & 3D. Erfgo3D spitst zich toe op de visualisatie en presentatie van archeologie en erfgoed in ruime zin. De focus ligt op wetenschappelijk correcte 3D-modellen van objecten, verkregen door hoogwaardige 3D-scan of fotogrammetrie. Naast wetenschappelijke modellen bieden we ook historisch verantwoorde en sfeervolle reconstructies van sites en objecten aan. Zodat uw erfgoed tot ieders verbeelding spreekt.

Archeologie en erfgoed zijn dan wel op het verleden gericht, met de technieken van de toekomst brengen we de geschiedenis tot leven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo bieden deze ontwikkelingen nieuwe opties voor de bewaring van objecten in depots als natuurgetrouwe en reproduceerbare back-up. Collecties worden via digitale weg wereldwijd toegankelijk voor wetenschappelijk onderzoek of presentatie aan het brede publiek. Ook de impact op de beleving van erfgoed is groot, met talloze aantrekkelijke mogelijkheden voor interactieve en virtuele presentaties.

Nieuws

Archeologiedagen: Archeologie in 3D

Op 1 en 2 juni zijn het voor het eerst Archeologiedagen in gans Vlaanderen! DL&H kon uiteraard niet achterblijven en zet de 3D-tak op de kaart. Altijd al willen weten hoe je aan de hand van 3D-scanning archeologische objecten tot leven kan brengen? Wil je graag deze virtuele wereld verkennen?

Erfgo3D: de nieuwe tak van De Logi & Hoorne

De Logi & Hoorne heeft net een volwaardige nieuwe tak opgericht. Erfgo3D – zeg gerust Erfgoed & 3D – spitst zich toe op 3D-visualisatie en presentatie van archeologie en erfgoed.

Laatste projecten

Middelburg - grafzerken

In de buitenmuren van de kerk van Middelburg zijn verschillende grafzerken ingemetseld.

Aliunde - Thermenmuseum Heerlen

In het Thermenmuseum in Heerlen vind eind augustus 2017 Aliunde plaats, een filminstallatie waarin archeologie techno